Tante Luus

Sorteer op:

De classic granola van Tante Luus bestaat uit geroosterde ontbijtgranen, gecombineerd met hele, ook geroosterde, pecan- en cashewnoten, sappige cranberry’s, hennepzaad en gojibessen.
€5,95

De granola van Tante Luus is voortgekomen uit de voorliefde voor het ‘denken in smaken, recepturen & concepten’. En vooral de niet te vergeten gekte voor eten en koken van Elsbeth Duvergé, Tante Luus.

Na heel wat jaren in de zakelijke dienstverlening te hebben vertoefd, heeft zij het spreekwoordelijke roer in 2010 omgegooid. Elsbeth is als een bezetene gaan koken. Haar gezin werd op een gegeven moment zelfs gek van haar kooktirades. De inmiddels oudere zoon vroeg op een gegeven moment ietwat beschaamd of ze thuis ook weer eens gewoon een gehaktbal konden eten…

De lakmoes proef kwam in de vorm van de deelname van "Tante Luus" aan Masterchef in 2011. Dat gaf haar het zetje in het zelfvertrouwen om “De Tafel van Lemmer” te starten. Hierin caterde zij naar hartelust voor kleine groepen en gaf ze kookworkshops. Eens in de zoveel tijd toverde Eslbeth haar woonkamer om tot een ‘table d’hôte” waarin zij haar gasten trakteerde op haar eigen gerechten.

Tante Luus ontstond ‘per ongeluk’. Voor Jumbo Nederland presenteerde Eslbeth een paar jaar de online kookvideo’s. Tijdens één van die video’s maakten we granola. Geïnspireerd geraakt maakte zij haar eigen variant en liet dat her en der proeven. Niet snel daarna draaide de oven overuren als gevolg van de bestellingen die binnen stroomden.

Inmiddels bakt zij de granola bij een heuse bakkerij en is Tante Luus gepromoveerd van ‘hobby’ tot fulltime bezigheid. 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x