test banner

Graskaas 2018

Graskaas 2018

We hebben weer echte graskaas in huis! Deze jonge, zachte en milde kaas komt van de koeien die sinds kort weer in de wei grazen. En dat proef je! Lees meer...

We hebben weer echte graskaas in huis! Deze jonge, zachte en milde kaas komt van de koeien die sinds kort weer in de wei grazen. En dat proef je! De kaas is veel voller en romiger.

Zodra de boer na de winter de staldeur opent, huppelen en springen de koeien naar de wei, waar ze heerlijk te eten van het verse gras. Dat is nog eens wat anders dan het hooi dat ze de hele winter hebben genuttigd! Kaas die gemaakt wordt van melkkoeien die op stal staan heet hooikaas. Het verse gras geeft de melk van de koeien een mildere smaak. De kaas die gemaakt wordt van de melk van koeien die voor het eerst in het jaar weer gras eten wordt graskaas genoemd.

Van de melk naar graskaas duurt minimaal vier weken. Zodra de koeien naar buiten gaan en het Van de melk daar graskaas duurt minimaal vier weken, omdat de kaas 28 dagen moet rijpen. Zodoende liggen eind mei de eerste graskazen weer in de winkels. Graskaas die voor die tijd wordt verkocht is dus oorspronkelijk geen graskaas!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »