test banner

Maallust Vienna wint Gouden Medaille

Maallust Vienna wint Gouden Medaille

Bierbrouwerij Maallust heeft woensdag 5 april een gouden medaille in de wacht gesleept tijdens de Dutch Beer Challenge 2017 in Rotterdam.

In de categorie Innovatie/Speciaal ging deze hoogste waardering naar het speciaalbier Vienna; moutig van smaak, licht alcoholisch en ondergistend. Deze biersoort wordt door Maallust verkocht onder de naam ‘De Vagebond’.

De gouden medaille vormt een kroon op het werk van de huidige brouwmeester van Maallust, Bert Calkhoven, en het brouwersechtpaar Gert en Carina Kelder dat het recept voor het succesvolle biertje samenstelde.

In totaal deden 297 verschillende biertjes, louter door Nederlandse brouwerijen geproduceerd, mee aan de Dutch Beer Challenge. Vanwege de sterk toenemende populariteit van de speciaalbieren in ons land neemt het aantal ingezonden biertjes hand over hand toe. ‘Het wordt dus steeds moeilijker om een prijs te bemachtigen. Daarom zijn wij extra trots op het behalen van deze gouden medaille’, zegt Henk Timmerman van brouwerij Maallust.

De ingezonden bieren werden gekeurd door onafhankelijke Nederlandse bierexperts en internationale keurmeesters.

De Vagebond van Maallust doet op 11 mei, tijdens de opening van de Week van het Nederlandse Bier in Den Haag, een gooi naar de titel ‘Het Beste Bier van Nederland’. Alleen de gouden medaillewinnaars tijdens de Dutch Beer Challenge 2017 maken kans op deze prijs.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »