Mesjokke
€ 5,95 Incl. btw

Deze "witte" chocolade van mesjokke wordt gemaakt van (40%) cacaoboter uit de Dominicaanse republiek. Dit in combinatie met palmsuiker en een vleugje venkelzaad resulteert in een chocolade met een diepe smaak, met een hint van drop en anijs.

Op voorraad

Deze "witte" chocolade van mesjokke wordt gemaakt van 40% cacaoboter uit de Dominicaanse republiek. Dit in combinatie met palmsuiker en een vleugje venkelzaad resulteert in een chocolade met een diepe smaak, met een hint van drop en anijs.

De suiker voor onze Natural Blonde kopen wij van de Masarang Foundation, operationeel in Sulawesi en Borneo, Indonesië. De missie van deze organisatie is om het bedreigde regenwoud te beschermen en zelfs aan ‘bijbossing’ te doen. ‘People, planet en profit’ staan centraal in alles wat deze organisatie doet. Zo is een hoger inkomen voor de boeren gegarandeerd, wordt er geen gebruik gemaakt van kunstmest of pesticide, wordt het regenwoud bij geplant en is de lokale gemeenschap ook in het gehele proces na de oogst betrokken (bijvoorbeeld bij de productie en het transport). De smaak is licht karamel, maar vooral veel minder zoet dan bijvoorbeeld riet- of bietsuiker.

Om onze Natural Blonde nog spannender te maken, gebruiken wij venkelzaad om de smaak perfect te krijgen. Deze venkelzaad krijgen wij van De Bijenakker uit Odijk. Een tuin in de buurt van onze fabriek, vol (vergeten) groente, fruit en kruiden. Henk zorgt hier voor een plek waar het, in zijn woorden, goed toeven is voor zowel mens als natuur. Biodiversiteit, meegaan met de seizoenen en werken volgens de uitgangspunten van biologische teelt staan daarom in hoog vaandel bij de Bijenakker.

Onze cacaoschillen, die wij overhouden na het ontvliezen van de cacao, gaan hierheen om er weer compost van te maken; het venkelzaad dat zij oogsten komt daarna weer onze kant op; en zo is het cirkeltje rond! (Bij een te kleine oogst, vullen wij het aan met venkelzaad dat wij verkrijgen via Het Blauwe Huis; venkelzaad met een Demeter keurmerk waardoor we zekerder zijn van het verhaal achter dit kruid).

Onze melkpoeder bestaat voornamelijk uit weipoeder, waardoor onze Stardust en Natural Blonde chocolades veel minder vet en plakkerig worden. Weipoeder geeft ook iets licht ziltigs aan de chocolades mee. Naast dit weipoeder, voegen wij een kleine hoeveelheid volle melkpoeder toe om de romigheid goed te krijgen. Beide poeders komen van Tradin’ Organic, en zijn dus biologisch gecertificeerd.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x