Mesjokke
€ 5,95 Incl. btw

72% pure chocolade met cacao uit de Kilombero vallei (Tanzania). Complex, rood fruit met zuurtje, warme tonen van donkere chocolade en kruiden, zachte finish

Op voorraad

De bonen voor onze pure Swingin’ Sunrise chocolade komen uit Afrika. Maar dan wel van het vasteland, uit Tanzania wel te verstaan. De coöperatie die zorg draagt voor deze geweldige cacao heet Kokoa Kamili en is opgericht door Brian en Simran. Naast deze twee geweldenaars, zijn er tussen de 10 en 20 mensen dagelijks bezig met het reilen en zeilen van deze organisatie. Kokoa Kamili is gevestigd in de Kilombero vallei, in een klein dorpje genaamd Mbingu (Swahili voor ‘hemel’). Vanuit hier zamelen ze cacaobonen in van nabij gelegen boeren, om ze centraal te fermenteren en te drogen. Hierdoor kunnen ze ook kleine cacaoboeren betrekken in hun activiteiten en ze een goede prijs voor de bonen bieden, maar toch ook de kwaliteit constant houden.

De smaak van deze bonen is zeer complex: rood fruit, aciditeit, donkere chocoladetonen, warme kruiden; je zult elke keer weer andere tonen ontdekken. Door deze hogere kwaliteit, zijn de boeren in staat gesteld eindelijk iets aan de verkoop van hun cacao over te houden, en hierdoor ook hun leven te kunnen opbouwen. Daarnaast worden er trainingen gegeven en zaailingen verspreid om te blijven bouwen aan de kwaliteit van de cacao en de omstandigheden waarin ze worden geteeld.

Voor onze D.A.R.C. Angel én voor onze Swingin’ Sunrise chocolade, maken we gebruik van een rietsuiker uit Paraguay afkomstig van de coöperatie Asociación de Cañicultores Orgánicos de la Zona Central (ASOCACE). 200 kleine boeren leveren hier hun rietsuiker aan, waardoor ze een veel hoger bedrag eraan overhouden dan wanneer ze individueel hun suiker zouden moeten verkopen. Daarnaast worden er nooit pesticiden en kunstmest gebruikt, zijn er nauwelijks machines betrokken bij het proces en wordt aan het eind de plant niet afgebrand maar juist gekapt om er weer compost van te maken. Hierdoor ligt de C02-uitstoot veel lager, zelfs in vergelijking met bietsuiker uit Europa, en is deze suiker biologisch gecertificeerd.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x