Allram

Sorteren op:

Geen producten gevonden...

Ons thuis, Kamptal in het hart van Neder-Oostenrijk, wordt al eeuwen gekenmerkt door een levendige wijncultuur. We zien het als onze plicht om hier te werken, waar we al vier generaties wijn vinifiëren met hoge kwaliteitsnormen en oog voor detail.

Handwerk
Kwaliteit is voor ons het belangrijkste kenmerk van het maken van wijn. Daarom nemen we de wijn letterlijk in eigen handen: het hele jaar door verzorgen we onze wijnstokken handmatig. Of het nu gaat om snoeien in de winter, wanneer we ongeveer 150.000 wijnstokken snoeien, of het beheer van het bladerdak in de lente, wanneer we selectief scheuten afbreken om de druiven te beluchten zonder ze de zonwering te ontnemen. Oogsten doen we uitsluitend met de hand. Niet alleen omdat het ons in staat stelt om preciezer en aandachtiger te werken, maar ook omdat het de planten mechanische belasting bespaart. Alleen die druiven die in optimale conditie verkeren, worden goed genoeg verklaard voor verdere verwerking. We doen dit zodat we ons goed voelen - en we zijn ervan overtuigd dat onze wijnstokken ook goed aanvoelen.

Van de natuur houden
Onze wijngaarden zijn rijk aan dier- en insectensoorten die een uitgebalanceerd ecosysteem vormen. We geven deze ecosystemen alle vrijheid die ze nodig hebben. Dit doen we omdat we ervan overtuigd zijn dat de biodiversiteit in de wijngaard een onderdeel is van de terroir-ontwikkeling in wijn. We bemoedigen de ontwikkeling van biodiversiteit op verschillende manieren: zo profiteren bijen en andere nuttige insecten van de wilde kruiden en planten in onze wijngaardrijen. Door selectief planten te snoeien, geven we biomassa terug aan de bodem, die vervolgens door wormen en schimmels wordt omgezet in belangrijke voedingsstoffen, welke vervolgens op hun beurt de wijnstokken versterken. Een prachtige levenscyclus van de natuur, die natuurlijk en zonder industriële pesticiden moet worden gehouden.


Bodem voor generaties
De grond waarin onze wijnstokken geworteld zijn, is de oorsprong van al het leven en geeft karakter aan onze wijnen. We gebruiken zo min mogelijk tractoren in onze wijngaarden, en wel om een ​​zeer goede reden: we willen de grond waarop onze wijn groeit beschermen, wat betekent dat er geen onnodige verdichting en geen interferentie met het bodemleven plaatsvindt. De planten en organismen die de grond lang voor ons hebben gecultiveerd, blijven een integraal onderdeel van de levenscyclus van onze wijngaarden. Door gerichte aanplant zorgen we voor diverse soorten, en door bemesting met eigen compost van druivenresten en groenafval versterken we de bodem. In ruil daarvoor komt dit tot uiting in de wijn - ongeacht of deze groeit op kalkachtige "Löss", klei of kristallijn oergesteente.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x