Mesjokke

Sorteren op:

50% melkchocolade met cacao uit de Sambirano vallei (Madagaskar), Muscovadosuiker uit Mauritius en fleur de sel uit La Guérande (Frankrijk). Fruitig, zuurtje, karamel, hint van zout
€5,95
72% pure chocolade met cacao uit de Kilombero vallei (Tanzania). Complex, rood fruit met zuurtje, warme tonen van donkere chocolade en kruiden, zachte finish
€5,95
Deze "witte" chocolade van mesjokke wordt gemaakt van (40%) cacaoboter uit de Dominicaanse republiek. Dit in combinatie met palmsuiker en een vleugje venkelzaad resulteert in een chocolade met een diepe smaak, met een hint van drop en anijs.
€5,95

Mesjokke chocolade

Onze cacao verkrijgen we door ‘Direct Trade’ wat betekent dat we onze bonen direct bij de cacaoboeren inkopen. De boeren krijgen een eerlijke prijs en wij weten precies waar onze bonen vandaan komen, hoe ze zijn behandeld, wie ze heeft geplukt én dat ze van een fantastische kwaliteit zijn. Bovendien werken we enkel met ‘specialty cacao’: bijzondere cacaotypes die de meest diepgaande en prikkelende smaken aan onze repen geven. In ons fabriekje in Utrecht verwerken we de rauwe bonen tot een reep, waarbij we elke stap in het productieproces – van het roosteren tot en met het inpakken – zelf uitvoeren.
Klabats!: een bean-to-bar chocolade met een cacaobeleving waar je wild van wordt.

Meet de Makers
Wij zijn aan een te gek avontuur begonnen op zoek naar de unieke smaken en verhalen achter eerlijke cacao. Tijdens onze voortdurende ontdekkingstocht worden we keer op keer verrast door de enorme variëteit aan cacaobonen. Elke boon geeft een eigen smaak aan een reep chocolade, afhankelijk van land van herkomst, type cacaoboon en de manier van fermenteren en drogen op de plantage. De wereld van de cacao is zó groot dat we elke dag weer nieuwe smaken, nieuwe technieken en nieuwe gepassioneerde mensen ontdekken.

Wist je dat…

…er heel veel verschillende soorten cacao bestaan? Sommige handelaren, makers en kenners gebruiken een onderverdeling in 3 soorten: ForasteroTrinitario en Criollo. Weer andere professionals gebruiken een onderverdeling in 4 soorten: ForasteroCriolloAmelonado en Nacional. En de echte nauwkeurige cacao fanaat gebruikt een onderverdeling in wel 10 soorten: AmelonadoCriolloNacionalMaranonContamanaCurarayNanayGuianaIquitos en Purús.

Duizelingwekkend nietwaar? En dan hebben we alle hybride soorten nog achterwege gelaten!
Nou ja, waar het ons vooral om gaat is dat ze gekmakend goed smaken, en dat proef je terug in onze repen.

Luc en Per

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x