Wild van Wild

Sorteren op:

Deze rillettes worden gemaakt van de boutjes van de wilde gans. Heel langzaam wordt het vlees op lage temperatuur gekonfijt.
€5,00
Een klassieker en niet voor niks een van onze favorieten. Heerlijk bij de borrel. Droge worst van Wildzwijn met Venkel. Gemaakt door het team van Wild van Wild.
€6,50
Licht pittig van smaak zonder te overheersen. Heerlijk bij de borrel.
€6,50
De grillworst is gemaakt van 100% wild zwijn. Deze pittige versie hebben ze gemaakt met jalapeño peper en cheddar.
€7,50
Ree is uitermate geschikt voor dit type worstje omdat 'het ree' een heel selectief eter is en daardoor kruidig en aromatisch vlees geeft.
€6,00
 
Alles is in de natuur met elkaar verbonden, en als de mens zo een grote invloed uitoefent op de natuur, dan hebben wij als mens ook de plicht om ervoor te zorgen dat het natuurlijk evenwicht zoveel mogelijk in stand blijft.
 
Duurzame jacht heeft tot doel om het natuurlijke evenwicht in stand wordt gehouden. Zoals hierboven beschreven is het cruciaal voor de natuur om hier actief mee bezig te zijn. Door meerdere keren per jaar tellingen te doen van het aantal dieren en diersoorten dat wordt waargenomen, wordt er berekend hoeveel dieren er in een gebied leven. Deze gegevens worden weer afgezet tegen modellen waaruit blijkt wat een gezonde populatie inhoudt, en op basis daarvan wordt het bepaald hoeveel dieren geoogst zouden moeten worden om ervoor te zorgen dat het evenwicht in de natuur een zo groot mogelijke kans heeft op succes. Dat succes hangt overigens ook af van andere factoren, en daar houden wij ons ook mee bezig. Door met boeren in gesprek te zijn, wordt er enerzijds gezorgd voor een meer divers aanbod aan flora door het inzaaien van (on-)kruiden en veldbloemen. Anderzijds helpen jagers ook de boeren met een effectieve vorm van jacht door met de seizoenen mee, te zorgen dat hun oogsten niet worden bedreigd door grote groepen dieren. Hierbij wordt niet alleen gejaagd, maar ook geholpen met afrastering, preventieve verjaging ed.

 

Wij van Wild van Wild gebruiken alleen maar geschoten wild. Dat garandeert dat de dieren die we gebruiken voor onze producten het leven hebben gehad dat ze al duizenden jaren hebben.
Ons vlees heeft dan ook 0,0 CO2 footprint tot aan de oogst (de jacht). Er is nooit een milieubelastende voederfabriek aan te pas gekomen, extra water voor gebruikt en geen van de dieren is ooit in aanraking met antibioticum of een ander medicijn geweest.

Nu is het thema duurzaamheid iets waar de laatste jaren veel naar wordt gekeken, met name door de steeds kritischer wordende consument, en dat is natuurlijk fantastisch. Zo min mogelijk belasting op de natuur, maar nog wel lekker vlees kunnen eten is wat wij als missie in ons bedrijf en zelfs ons leven zien. En daarbij hoort ook mate, dus minder consumptie van vlees, maar dan wel het beste en meest voedzame wat er te krijgen is. Met meer bewustzijn, begrip en respect genieten van hetgeen de natuur ons te bieden heeft.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x