test banner

Bezoek aan Varvaglione

  • Geplaatst op
  • Door Jan-Tjip Douwstra
  • 0
Bezoek aan Varvaglione

Halverwege juni 2022 was het zover, een bezoek aan Varvaglione. Een geweldig wijnhuis uit Puglia, Italië.

Al in 2020 stond er een bezoek gepland aan Varvaglione, een familie wijnhuis in Puglia Italië. Door de sluiting van grenzen en bedrijven hebben wij dit bezoek uitgesteld tot halverwege juni 2022. Dit uitstel was het wachten meer dan waard. 

De familie Varvaglione ontving ons met open armen. Vliegend vanaf Schiphol naar Bari was het nog een kleine twee uur rijden naar Taranto (Tarente) in de hak van Italië. Taranto is een oude havenstad was ligt aan de Golf van Tarente, de stad heeft een marine haven en een actieve vissersvloot welke elke dag uitvaart. Een prachtige stad, waar oude zandstenen gebouwen het kenmerkende karakter weergeven. Een warm klimaat maar door de verkoelende zeewind goed vertoeven.

Aan tafel is te merken dat je aan de kust zit, verse vis, schaal- en schelpdieren vullen de menukaart. Van rauw, gebakken, gegaard in zuur, pasta's tot salades. 

Tussen de beide kustlijnen vind je uitgestrekte wijn- en olijfgaarden. Na een bezoek aan "Mazzeria Pizzariello" het zomerverblijf van de famillie Varvaglione begeven wij ons via de wijngaarden naar de wijnmakerij. Nu is de maand Juni niet de maand om te kijken naar de oogst, maar kregen wij wel een goede indruk hoe het proces van plukken tot wijnmaken in zijn werk gaat. 

 

In de wijnkelder, tussen de eikenhoutenvaten, genoten wij van een uitgebreide lunch met de begeleidende wijnen van Varvaglione, waarvan een deel al in ons assortiment is opgenomen. Denk aan de 12eMezzo lijn, afgeleid van het 12,5% alcoholpercentage, tot de mooie volle Papale Primitivo. Al deze wijnen worden onder leiding van Cosimo Varvaglione en zijn familie vervaardigd. Jarenlange kennis is terug te proeven in het glas.

 

Nu raden wij een reis naar Puglia van harte aan, het zal je zeker niet teleurstellen. Maar mocht je de komende tijd dit niet op de planning hebben staan... haal dan toch een beetje Puglia in huis met de wijnen van Varvaglione.

 

Bekijk de wijnen van Varvaglione.

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »