test banner

Napolitaans Pizzadeeg

  • Geplaatst op
  • Door House of Taste
  • 0
Napolitaans Pizzadeeg

Gek op pizza en maak jij ook zelf graag je eigen pizza's? Dan zijn de pizzabollen van van Lemmen de perfecte uitkomst voor een heerlijk pizzafeest.

House of Taste verkoopt sinds mei 2023 de Napolitaanse Pizzabollen van van Lemmen. Heb jij zin in je eigen pizza's maar geen zin of tijd om zelf het deeg te maken? Dan zijn de pizzabollen van van Lemmen de perfecte uitkomst.

Deze deegbollen zijn vers ingevroren ~240 gram p.s. en gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten.

Heb jij de pizzabollen al in huis? Volg dan de volgende instructies.  

Instructies:

Stap 1:haal de deegbollen uit de verpakking, leg ze minimaal 2 cm uit elkaar op een grote bakplaat of in je deegkrat, en dek af met vochtige doek of deksel tegen uitdrogen. Laat de deegbollen 16-24 uur ontdooien in de koeling. Het is belangrijk om de deegbollen voor het bakken minimaal nog 5 uur te laten rijzen op kamertemperatuur (ca. 20°C). Voor het beste resultaat maximaal 8 uur op kamertemperatuur laten staan.

Stap 2: Voordat jij je deeg uitrekt, start de pizzaoven of thuisoven op. Als je een pizzaoven gebruikt ben je klaar om te bakken zodra het midden van de steen 400°C bereikt, voor een gewone oven zet je hem zo heet mogelijk. Hoe heter hoe beter!

Stap 3: We raden aan om het deeg met de hand uit te rekken. De basis moet ongeveer 25 cm in diameter zijn als hij eenmaal is uitgerekt. Als het kleiner is, zal de pizza dik en deegachtig zijn. Bestuif je pizzaschep met een klein beetje bloem of semolina voordat je de pizzabodem erop legt tegen het vastplakken.

Stap 4: Bedek je pizza met tomatensaus en verse ingrediënten en schuif hem in de oven, waarbij je hem tijdens het bakken een paar keer draait om een gelijkmatig gebakken korst te krijgen. Geniet thuis van pizza van restaurantkwaliteit!

 

Waar haal je de pizzabollen van van Lemmen? Nou gewoon bij House of Taste in de winkel. Je vindt House of Taste aan de Kleine Kerkstraat 36 te Leeuwarden.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »