test banner

Wijn van het moment: Maison Robert Vic Rosé Delicate

  • Geplaatst op
  • Door Jesse Fennema
  • 0
Wijn van het moment: Maison Robert Vic Rosé Delicate

We hebben er al van mogen genieten, de eerste lente dagen met een heerlijk zonnetje. Lekker op het terras, de stadstuin of heerlijk in eigen tuin. Denkend aan zomer, zon, terrasjes en wijn, dan is de kans groot dat Rosé wijnen het glas vullen.

Rosé is een echte opfrisser die in Nederland vaak gedronken wordt wanneer de temperaturen de 15 graden gepasseerd zijn, de blauwe luchten zich aan doen en de zon volop schijnt. Eigenlijk is dat niet helemaal terecht, want rosé is heerlijk om het hele jaar door te drinken! 

 

Wij genieten op een kleedje in het gras van een heerlijk glas Maison Robert Vic Rosé. Het parade paardje van het gelijknamige wijnhuis uit de omgeving van Beziers (Languedoc-Roussillon). Jerôme en Aurélie Vic, de 5de generatie, leiden in hun prachtige chateaus het bedrijf met de zelfde passie als voorgaande generaties sinds 1905.

 

Wat opvalt is de lichte kleur van de rosé, die zalmroze aandoet. De Grenache druiven hebben aroma’s van grapefruit, bloemen en toch ook rood fruit. We proeven aardbeien en frambozen, maar ook kersen en bosbessen. De wijn doet zeker niette zoet of te droog aan. Het smaak lekker fris en licht knisperend in de zon. Zo zou een rosé altijd moeten smaken.

 

De wijn is een goede begeleider van gegrilde en gebakken vis en salades, maar ook heerlijk op het terras of zoals ons op een kleedje op de gras.

 

Ook genieten van deze heerlijke rosé? Bestel vandaag nog.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »