test banner

Wijn van het moment: Varvaglione ‘12e mezzo’ IGP malvasia nera del Salento

  • Geplaatst op
  • Door Jesse Fennema
  • 0
Wijn van het moment: Varvaglione ‘12e mezzo’ IGP malvasia nera del Salento

Wijn van het moment: Varvaglione ‘12e mezzo’ IGP malvasia nera del Salento

Zon, zee en wind kennen we in Fryslân als een gevoel van thûs. Thuis voor Varvaglione is Leporano in de provincie Salanto binnen de regio Puglia, bekend om z’n schilderachtige kustplaatsen, zee, zon, wind, olijfolie en heerlijke wijnen.
 
Sinds 1921 produceert Varvaglione wijnen van de druivenrassen primitivo, negromaro, malvasia bianca & nero, aglianico en verdeca die hun oorsprong kennen in de regio. Vier generaties Varvaglione maken al meer dan honderd jaar hoogwaardige wijnen. Het wijnhuis is een van de oudste wijnmakers van zuid Italië. De wijnen worden omschreven als een afspiegeling van de van de streek.
 
Bij ons thûs bij House of Taste drinken we de Malvasia nera del Salento bij een heerlijke antipasti. De donker rode wijn heeft aroma’s van frambozen en granaatappel. We proeven een mond vol rijp fruit met zachte tannines.

De wijn combineert goed met de zachte vleeswaren en hardere kazen. Het unieke karakter van de wijn komt mooi naar voren door zijn frisheid en volle smaak. De gezelligheid en  relatieve lage alcoholpercentage zorgen voor meerder lege flessen, verhalen over zuid Italië en verlangen naar naar de zon en mediterrane.
 

Ben je nieuwsgierig naar deze heerlijke 12eMezzo Malvasia nera del Salento? Bestel hem dan vandaag nog in onze webshop.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »