Spijkerman

Sorteren op:

Guanciale is een Italiaans spek gemaakt van de wang van het varken. Natuurlijk het meest bekend van de spaghetti alla carbonara! Maar de gebruiksmogelijkheden zijn nog zo veel groter!
€8,95
Pastrami is van origine een Roemeens runder vleeswaar dat door Joodse migranten overgebracht is naar de VS waar het zeer populair is geworden.
€3,99
De echte turfgerookte Friese droge worst van Slagerij Spijkerman uit Akkrum.
Gemaakt van eerste kwaliteits rund- en varkensvlees.
€4,50
Gerookt en lucht gedroogd spek van Livar varkens. Heerlijk als ontbijtspek of bacon. Een perfecte verrijking voor de stamppot, pannenkoeken, boontjes, en eigenlijk gewoon alles.
€3,85
Coppa is een salami van de procureur, deze wordt gezouten en gekruid met witte peper en witte wijn. Het belangrijkste ingrediënt is de tijd, in totaal duurt het zes tot negen maanden voor de slager zijn goedkeuring geeft. En dan rest alleen nog het geniet
€2,25
Livar plaatham, een Nederlandse rauwe ham van het Limburgs Kloostervarken. Zacht van textuur en rijk aan smaak, door de rijping van 16 maanden. Gezouten en gerijpt door Slagerij Spijkerman uit Akkrum.
€2,29
Een friese variant van de spaanse chorizo worst. Een mooie gedroogde worst met cayennepeper. Hij is iets milder dan zijn spaanse soortgenoot en daarom een echte aanrader voor iedereen.
€4,75
Beenham gemaakt van het Livar varken. Een mooie zachtroze gekookte ham, vol van smaak. Heerlijk op brood, bij de asperges of zo lekker uit het vuistje.
€2,99
Rookvlees van slagerij Spijkerman. 100gr
€3,35
Bresaola is een gezouten stuk mager rundvlees wat vervolgens voor drie maanden wordt lucht gedroogd resulterend in een heerlijke zachte en rijke smaak.
€2,25

Slagerij Spijkerman kent een rijke historie. Opa en oma Spijkerman begonnen in 1950 een slagerij in het Noord-Hollandse Nibbixwoud. In 1978 namen Henk en zijn broer samen de slagerij over van hun ouders. In 1986 verhuisde het Henk en Joke Spijkerman naar Damwoude en begonnen daar een slagerij. Deze werd te klein en in 1994 kwam het gezin, met inmiddels 4 kinderen, naar Akkrum. Nu zijn ze alweer een kwart eeuw gevestigd in Akkrum.

Het bedrijf is flink gegroeid de afgelopen jaren. In 2009 is het bedrijf uitgebreid met een ruim opgezette worstmakerij. Nu worden hier 35 verschillende soorten droge worst gemaakt. Van de bekende Friese droge worst tot bijzondere exemplaren met gans, hert, daslook of venkel. Slagerij Spijkerman is daarnaast dé specialist op het gebied van rauwe hammen. Deze rauwe hammen worden gemaakt van het Livar-varkensvlees. De zorg voor het vlees is terug te proeven in de bijvoorbeeld 18 maanden gerijpte rauwe ham, de Coppa di Akkrum, het ambachtelijk spek en de diverse salami's.

Slagerij Spijkerman is een echt familiebedrijf. Twee beide broers, Henk en Daan, staan nu aan het hoofd. Vader, moeder en de zussen Spijkerman werken ook mee in de zaak. Al het personeel beschouwt Spijkerman ook (bijna) als familie. ‘Iedereen hoort erbij. Ze zijn allemaal even waardevol.’ Spijkerman is actief in de regio en werkt ook veel samen met speciaalzaken door het gehele land!  Zo zijn de worsten ook te koop bij onder andere de kaaswinkel in het dorp, bij delicatessenwinkels in Heerenveen en Leeuwarden, echter ook bij slagerijen, horeca, delicatessenwinkels en allerlei andere bedrijven door het hele land.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x