test banner

Vanille Madagascar

Vanille Madagascar

Meerdere weken zijn voorbij nadat de cycloon Enawo heeft gezorgd voor water-, door overstromingen, en windschade in het Noord-Oosten van Madagascar.

Deze regio is vooral bekend om zijn vanille productie. Het wordt gezegd dat deze regio goed is voor ruim 80% van de wereld vanille productie. Volgens de World Bank Group is Enawo de ergste storm in deze regio sinds 2004. Er wordt verwacht dat de schade rond de 400 miljoen dollar ligt.

Nielsen-Massey Vanillas, de leverancier van o.a. onze vanille producten doneert een herstel programma voor ruim 5000 huishoudens in deze regio. Hierbij moet men denken aan eten, drinken, financieële middelen, zaden en behoren voor het opnieuw planten van vanille.

De storm veroorzaakt een probleem in levering van vanille en een stevige prijs voor de vanille. Hierdoor hebben wij dit jaar, 2017, al drie keer de prijs voor de vanille producten moeten verhogen.

Wij proberen u zo goed al mogelijk op de hoogte te houden. Teams van Nielsen Massey houden dagelijks in de gaten hoe de situatie er aan toe is, wat dit betekend voor de lokale boeren en de toekomst. Daarnaast doen zij er alles aan om samen met de lokale overheden zorg te dragen voor een gezonde toekomst.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »