test banner

Pasta Amatriciana | Recept

Pasta Amatriciana | Recept

Pasta Amatriciana leent zijn naam aan het dorpje Amatrice in Italië. Hier komt deze stokoude pastasaus dan ook vandaan. De eerste geschreven recepten van deze pastasaus dateren uit de 18e eeuw. Reden genoeg dus om deze heerlijke pastasaus eens uit te proberen. Hier vind je het recept!

Pasta Amatriciana

(voor 4 personen)

 

Pasta Amatriciana leent zijn naam aan het dorpje Amatrice in Italië. Hier komt deze stokoude pastasaus dan ook vandaan. De eerste geschreven recepten van deze pastasaus dateren uit de 18e eeuw.

 

Pasta Amatriciana is de Italiaanse keuken in optima forma, ontzettend simpel om te maken en voor de simpelste vorm heb je maar een paar ingrediënten nodig. Guanciale (traditioneel Italiaans wangspek), tomaten (het liefst San Marzano) en pecorino romano (zoute Italiaanse schapenkaas). Dit recept voegt daar nog knoflook aan toe, maar zo simpel is het écht. De meest traditionele pastavorm die je bij dit gerecht hoort te eten is bucatini (een dikkere spaghetti soort met een gaatje), wij kiezen echter zelf graag voor Maccheroni, specifiek die van Martelli.

 

Ingredienten:

 

Bereidingswijze:

  1. Breng in een grote pan water aan de kook (1 liter water per 100 gram droge pasta) en voeg 3 gram zout per liter water toe.
  2. Kook hierin de maccheroni voor 9-10 minuten (of volg de instructies op de verpakking)
  3. Snijd ondertussen de guanciale in kleine blokjes en doe ze in een koude pan (het makkelijkst is een goede hapjespan, hier kun je later makkelijk de pasta bij doen)
  4. Zet de pan op middelhoog vuur op het fornuis en bak de guanciale krokant
  5. Open het blik tomaten in een kom en knijp ze met de hand fijn
  6. Snijd de knoflook fijn en voeg deze toe aan de pan
  7. Wanneer de guanciale krokant is de knoflook gaar voeg je de fijngeknepen tomaten toe samen met een snuf zout en wat zwarte peper
  8. Rasp de helft van de pecorino door de saus, de andere helft kun je bij het serveren gebruiken als garnering.
  9. Giet de pasta af (houd een beetje pastawater over) en stort de pasta door de saus. Een paar schepjes pastawater zorgen er voor dat de saus makkelijker aan de pasta blijft kleven.
  10. Laat het geheel nog een minuut staan terwijl je het doorroert.
  11. Serveer en geniet! Rasp eventueel nog wat Pecorino over je pasta. Eet smakelijk!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »