test banner

Salade Niçoise met Ansjovis en Witte Tonijn van Ortiz

Salade Niçoise met Ansjovis en Witte Tonijn van Ortiz

Een heerlijke frisse salade met witte tonijn en ansjovis van Ortiz. Het hele recept vindt je hieronder.

Salade Niçoise met Ansjovis en Witte Tonijn van Ortiz

(voor 4 personen)

 

Conservas Ortiz is een familiebedrijf dat gevestigd is aan de kust van de Cantabrische Zee (Ondarroa, nabij Bilbao) en zich sinds 1891 bezig houdt de traditionele productie van visconserven van hoge kwaliteit. Al vijf generaties lang heeft de familie Ortiz een sterke cultuur ontwikkeld die wordt geleid door respect en passie voor kwaliteit, en die zich volledig inzet voor het genieten en behouden van de beste smaak van de zee.

 

Een filosofie die zich in de loop der tijd heeft kunnen ontwikkelen en zich heeft kunnen aanpassen aan nieuwe eisen, zonder ooit afstand te doen van de traditionele processen die de essentie van het bedrijf symboliseren en een unieke smaak garanderen.

 

De conserven van Ortiz zijn door hun rijke smaak ontzettend divers. Een van de toepassingen is deze salade niçoise met witte tonijn en ansjovis. Een smaakvol recept voor elk seizoen.

 

Ingrediënten

  • 250 gram Ortiz witte tonijn in olijfolie
  • 100 gram Ortiz Ansjovis
  • 100 gram kropsla
  • 100 gram sperziebonen
  • 4 tomaten
  • 2 middelgrote aardappelen
  • 2 eieren
  • 50 g zwarte olijven
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zout

 

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren gedurende 10 minuten. Koel ze af onder stromend water, pel ze en snijd ze in vieren. Kook de aardappelen in de schil gedurende 20 minuten, laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in plakjes. Hak de sperziebonen fijn en kook ze 7 minuten. Koel ze af onder stromend water om de kleur te behouden.
  2. Maak de vinaigrette door de olie met de azijn, zout en peper op te kloppen tot een geëmulgeerde saus.
  3. Schik de sla in een slakom en versier met de aardappelen, hardgekookte eieren, in vieren gesneden tomaten, sperziebonen, de Ortiz witte tonijn en de ansjovis. Dresseren met de vinaigrette en opdienen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »