test banner

Spaghetti alla Carbonara

Spaghetti alla Carbonara

Het beste recept voor de lekkerste spaghetti alla carbonara. Het hele recept vindt je hier!

Spaghetti alla Carbonara

(voor 4-5 personen)

 

Spaghetti Carbonara is een klassieker uit de Italiaanse keuken, die helaas vandaag de dag vaak niet op de juiste manier wordt klaargemaakt. Zo voegen veel mensen room toe aan hun pasta carbonara, terwjil dit in de Italiaanse keuken écht een no-go is.

 

Échte klassieke Spaghetti Carbonara is heel simpel te bereiden met slechts een paar ingrediënten. Spaghetti (wij kiezen altijd voor een pasta van Martelli, in dit geval de Spaghetti), Parmezaanse kaas (bijvoorbeeld onze 23-maanden-gerijpte Parmigano Reggiano D.O.P.) en de meest traditionele keuze voor het vlees in de pasta is toch wel guanciale.

 

Guanciale komt van het Italiaanse woord voor wang, dat is niet geheel onlogisch, gezien het wangspek van een varken is. Het wangspek wordt ingemaakt met verschillende kruiden en specerijen en daarna voor een aantal maanden gedroogd. Het hoge vetgehalte in de varkenswang zorgt voor de volle smaak bij het spek, wat guanciale ideaal maakt voor de Spaghetti Carbonara.

 

Pasta carbonara werd vroeger gezien als een gerecht voor de ‘arme’ man, vandaar ook de keuze voor de guanciale, aangezien wangspek een stuk goedkoper was (en is) dan buikspek. Met ons Spaghetti alla Carbonara pakket haal je alle ingrediënten in huis voor deze traditionele Spaghetti alla Carbonara.

 

Ingredienten:

 

Bereidingswijze:

  1. Breng in een grote pan water aan de kook (1 liter water per 100 gram droge pasta) en voeg 3 gram zout per liter water toe.
  2. Kook hierin de spaghetti voor 9-10 minuten (of volg de instructies op de verpakking)
  3. Snijd ondertussen de guanciale in kleine blokjes en doe ze in een koude pan (het makkelijkst is een goede hapjespan, hier kun je later makkelijk de spaghetti bij doen)
  4. Zet de pan op middelhoog vuur op het fornuis en bak de guanciale krokant
  5. Pak ondertussen een kom en kluts hier 2 eieren in en de dooier van het derde ei
  6. Rasp tweederde van de Parmezaanse kaas en meng door het eimengsel
  7. Als de guanciale krokant is en de spaghetti ‘al dente’ haal je beide pannen van het vuur en haal je met een tang de spaghetti uit de kookpan en stort deze in de hapjespan (maak je geen zorgen als er wat kookvocht mee komt, dit is juist goed, het zetmeel in het pastawater werkt als een emulgator tussen het water, ei en het vet en zorgt zo voor de romigheid in het gerecht.
  8. Stort het eimengsel erbij en roer alles gedurende een minuut goed door tot er zich een mooie ‘saus’ vormt rondom de spaghetti
  9. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en rasp er eventueel nog wat Parmezaan overheen
  10. Serveer en geniet!

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »