test banner

Verse pasta met broccoli en citroen

  • Geplaatst op
  • Door David Keijzer
  • 0
Verse pasta met broccoli en citroen

Nieuw in het assortiment: Verse Pasta's!

Deze worden zoals het de naam al zegt vers voor ons gemaakt. Vers gedraaide pasta's zijn zeer gemakkelijk in het gebruik doordat ze maar één tot drie minuten gekookt dienen te worden. Natuurlijk afhankelijk van de bite die je wenst, maar je bent gegarandeerd van een heerlijke en snelle maaltijd.

 

De verse pasta’s zijn daarbij ook zeer romig van smaak, en door de ietwat ruwe structuur van de pasta nemen ze uitstekend de saus op. Ik zou dan ook iedereen aanraden om het één minuut in water te koken en daarna direct over te scheppen in je saus, om het vervolgens daar nog één minuutje in mee te koken. Dit zorgt ervoor dat de smaak van de saus ook mooi in je pasta trekt.

 

 

Zelf heb ik er een mooie frisse pasta van gemaakt, met kappertjes, peperoncino, ansjovis, broccoli en citroen. Dit recept is goed voor drie personen (of twee grote eters). Het volgende heb ik hiervoor gebruikt:

 

1 broccoli

1 amalfi citroen

1 peperoncino (of spaanse peper)

4 tenen knoflook

50 gram kappertjes

4 ansjovisfilets

100 gram pijnboompitten

Parmigiano reggiano

375 gr verse pasta

Extra vierge olijfolie

 

 

Bereiding

 

Doordat verse pasta zo snel kookt is het van belang dat je alles klaar hebben staan voordat de pasta erin gaat.

 

Dit begint bij het snijden en afwegen, de broccoli in kleine roosjes. De citroen schillen, deze schillen gaan we ook gebruiken, de peperoncino en de knoflook mogen relatief fijn. Pijnboompitten even kort roosteren en de parmezaan raspen.

 

Vervolgens zetten we een pan goed gezouten water, en een pan voor de saus op het vuur. Doe een goede scheut olie in de pan en bak de ansjovis, knoflook, peperoncino, kappertjes en de citroen schillen hierin. Als dit alles wat begint te kleuren voegen we de broccoli toe en bakken we het een 4 minuten.

 

Na de vier minuten bakken blussen we het alles af met een scheutje witte wijn. Tegelijkertijd koken we de past in het het gezouten water voor 1 minuut. Vervolgens scheppen we dit alles direct over in de pan met de broccoli. En voegen we een scheut pastawater eraan toe. Dit laten we nog 1 minuut al roerend koken.

 

Serveer het natuurlijk met een goede lading parmezaan, pijnboompitten en een vers scheutje olijfolie! En vergeet niet om ook een heerlijk wijntje erbij te drinken.

 

Proef en beleef!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »