test banner

Wijn van het moment: Barahonda DO Yecla Blanco (BIO)

Wijn van het moment: Barahonda DO Yecla Blanco (BIO)

Onze Jesse ging langs bij een van onze favoriete wijngaarden in de Yecla, die van Barahonda. In deze blog lees je alles over zijn bezoek en de wijn die daaruit in ons assortiment is gekomen.

Barahonda Blanco Organic

 

Vierde generatie binnen de Candela familie houd heer in Bodegas Barahonda. Het vak van wijnmaker en oenologie wordt van vader op zoon doorgegeven en men leeft ook voor de bodega en zijn wijnen. Bij Barahonda worden de wijnen gemaakt met oog voor kleur, smaak en karakter. Dat gaan we zien en proeven.

 

Op een basis van kalksteengrond, een hoogte van 400 tot 800 meter boven zee niveau en met een lichte monastrell-wind vinden de wijnen zijn oorsprong. Temperaturen van -6 graden in de winter tot 40 graden in de zomer zorgen voor een langzame groei en rijping. Mooi voor de druiven want dit geeft dit de wijnen zijn rijke kleur, geur en smaak.

 

Tijdens een fietsvakantie in de regio Alicante bezoeken we de bodegas die op een uurtje rijden ligt. Bij ontvangst worden we welkom geheten in het restaurant wat in de bodegas gesitueerd is. We gaan lunchen en merken al gauw dat dit op hoog niveau zal zijn. Heerlijke lichte gerechten worden gecombineerd op advies van de sommelier met de Barahonda Organic Blanco. Deze wijn zorgen voor een verwelkomen traktatie voor de zintuigen in combinatie met de gerechten. De wijn bestaat uit 60% Verdejo en 40% Sauvignon Blanc, wat voor een heerlijke blend zorgt. Deze vloeit dan ook rijkelijk bij de gerechten.

 

We zien een mooie heldere gele kleur met licht groene tinten. Rijke geur van gerijpt citrusfruit, groene appel en een vleugje honing spatten uit het glas. Licht exotisch smaken met milde zuren en lange afdronk zorgen voor een heerlijk vol glas wijn. Wij raden deze wijn perfect in combinatie met risotto gerechten, lichte pasta’s, vis, asperges en salades.

 

Barahonda staat voor kwaliteitswijnen en is de top bodegas van De regio Yecla. De wijnteelt is biologische en dynamisch waarbij ook gedacht wordt aan mens en natuur.

 

De wijn is het lekkerst om te drinken tussen de 7 en 9 graden.

 

Bekijk hier de wijnen van Barahonda in ons assortiment.

 

Salud

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »