test banner

Wijn van het moment: Ripasso Valpolicella - Cantina di Negrar

  • Geplaatst op
  • Door Jesse Fennema
  • 0
Wijn van het moment: Ripasso Valpolicella - Cantina di Negrar

De wijn van dit moment bij House of Taste is de Ripasso Valpoliccela van Cantina di Negrar. Lees hier wat wij van deze pracht wijn vinden...

Cantina di Negrar Ripasso valpolicella classico superiore Le Preare

Wijnen, wijnen, wijnen is een inmiddels bekende kreet, maar welke wijn kies ik nu voor het geplande moment of bij borrel en het diner?! Gelukkig is er de kennis bij House of taste om een goede combinatie te vinden of bij het juiste moment een mooie fles wijn open te trekken.

 

Veneto bekend om de vakantie spot het Gardameer, prachtige steden en natuurlijk Venetië. Afkomstig uit het westelijke deel van de regio bij Verona en het Gardameer vinden we de Valpolicella streek die fantastische wijnen voortbrengt. Het is een heuvelachtig gebied met veel klei en leisteen, het klimaat is mild en zacht. Een plek om naar toe te dromen.

 

Zeg je Valpolicella dan doet dat vaak aan de Amarone denken maar vergeet de Ripasso niet. Deze wijnen worden gemaakt volgens de gebruikelijke methode van wijn maken en bevatten een blend van Corvina, Corvinone, Rondinella of Molinara druiven. Ripasso is een wijn die ontstaat uit een het toevoegen van rest druivenschillen van de Amarone aan de Valpolicella classico.
Hierdoor krijgt de wijn een bijzondere volle smaak, aroma’s van rood fruit en zachte tannines. De wijn blijft door drinkbaar, maar zorgt ook voor een mooie combinatie bij pasta’s, gegrild vlees, pittige gerechten en harde kazen zoals de Parmigano

 

Natuurlijk leent deze wijn zich ook goed om zo van te genieten, perfect op dronk maar kan ook gerust nog een aantal jaren in de wijnkast liggen.

 

Tijdens een pastamaaltijd proefden wij in deze wijn kersen jam, een beetje chocolade, vijgen en iets van vanille en kruiden. Lekkere pasta, harde kazen en deze Ripasso voelde voor ons weer als de zomermaanden aan het Gardameer.

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze Ripasso? Bestel hem dan in de webshop of haal hem bij House of Taste in de Kleine Kerkstraat in Leeuwarden.

 

Saluti

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »